Kjendis Frances-Bean-Cobain-Buzzly

Publisert den 9 april, 2015 | av Buzzly

0

Frances Bean Cobain: ‘Jeg liker egentlig ikke Nirvana’

I et intervju med musikkmagasinet Rolling Stone avslører Kurt Cobains datter, Frances Bean Cobain, at hun egentlig ikke er en fan av sin avdøde fars band, Nirvana.

22-åringen er som kjent datteren til Kurt Cobain og omstridte Courtney Love og sier altså til bladet at hun ikke er noen spesiell tilhenger av den legendariske og banebrytende grunge-gruppen som for alvor slo gjennom med albumet ‘Nevermind’.

Kurt er alltid tilstede

‘Jeg liker ikke Nirvana så godt’, sier hun og skjærer en liten grimase. ‘Grungemusikken er ikke akkurat det jeg er interessert i’.

Uansett: hennes fars msikk og image er noe hun naturlig nok aldri har kunnet unngått i oppveksten.

‘Jeg var rundt 15 år da jeg forsto at han alltid ville være der’, sier hun. ‘Selv om jeg satt i bilen og radioen sto på… der var han. Han er større enn selve livet, og kulturen vår er besatt av døde musikere. Vi elsker å sette dem på en pidestall’.

‘Hvis Kurt kun hadde vært en fyr som forlot familien sin på den verst tenkelige måten… Men det var han ikke’, filosofoerer hun. ‘Han inspirerte mennesker til å sette ham på en pidestall, slik at han kunne bli St. Kurt’.

Kontroversielt bilde i Rolling Stone

Frances poserer i magasinet med et bilde som garantert kommer til å bli kontroversielt – med et kutt over venstre håndledd. Den unge billedkunstneren sier også til bladet at farens bandkompiser i Nirvana ser mye av Kurt i Frances.

Omstridt bilde. Foto: Rolling Stone/David LaChapelle

‘Dave, Krist og Pat kom på besøk til et hus hvor jeg jeg bodde’, minnes hun, ‘Det var den første gangen jeg så de tre bandmedlemmene sammen på veldig lenge, og de fikk en felles opplevelse gjennom at da de så meg, så de også Kurt. De så på meg som om jeg var et spøkelse. Dave sa: hun er så lik Kurt.’

Frances selv har vært medprodusent på en dokumentarisk film om sin egen far som heter Kurt Cobain: Montage of Heck, og denne hadde premiere under Sundance Festivalen i 2015. Hun karakteriserer arbeidet med filmen som ’emosjonell journalistikk’. Filmen fikk overveldende god mottakelse av kritikerne og skal sendes på HBO i USA den 4. mai.

‘Det er den nærmeste måten å få Kurt til å fortelle sin egen historie uten at han faktisk bruker sine egne ord – det blir gjort ved hjelp av hans egen estetikk og hans syn på verden’ sier Frances. ‘Filmen er et portrett av en mann som strever med å være et menneske. Jeg fortale regissøren (Brett Morgan) at jeg ikke ville ha denne mytologiseringen eller romantiseringen av Kurt med i filmen’.

Savnet av en pappa

Naturligvis har den svært så private Frances et savn etter å ha vokst opp uten en pappa, ettersom hun bare var ett år gammel da han begikk selvmord. ‘Kurt kom til en punkt i livet hvor han måtte ofre alt han var for kunstens del, rett og slett fordi verden krevde det av ham. Jeg tror dette var mye av grunnen til at han følte at han ikke ønsket å være her og at alle ville ha det bedre og være lykkeligere uten ham. Men virkeligheten er jo den at om han hadde levd, hadde jeg hatt en pappa. Og det ville vært en fantastisk opplevelse’.

Kilde: Rolling Stone – Foto: David LaChapelle

Del saken

Lukk
Lukk

Følg oss på FacebookBack to Top ↑